vakantiehuizen Schiermonnikoog
De natuur

Op schiermonnikoog is een groot Nationaal Park aanwezig met een grootte van 5400 ha. Omdat het een nationaal park is moeten beheer, natuur- en milieueducatie en natuurgerichte recreatie extra kwaliteit hebben.

De Noordzeestranden van Schiermonnikoog behoren tot de breedste standen van Europa. De stranden zijn opvallend vergroend wat eigenlijk als heel opvallend maar zeer aangenaam wordt ervaren. De stranden van Schiermonnikoog behoren tot de schoonste in Nederland.

Flora & fauna
Op Schiermonnikoog komen ontzettend veel verschillende vogels, planten, zoogdieren, amfibieën en insecten voor. In de duinvalleien kan men uiterst zeldzame en internationaal waardevolle platensoorten vinden zoals de Moeraswespenorchis, de grote Muggenorchis en de Herminium. De Blauwe Kiekendief is de meest voorkomende roofvogel op Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is een lust voor de vogelliefhebber. Er komen hoofdzakelijk twee soorten amfibieën voor op het eiland. De watersalamander en de rugstreeppad. De laatste is vaak goed te horen op zwoele avonden in de duinvalleien.

 

 

vakantie Schiermonnikoog

Bij laag water het wad op.

 
Copyright Boszicht Appartementen 2007