eilandgevoel Schiermonnikoog
Eiland evenementen

Open Schier Darttoernooi:
In het eerste weekend van maart wordt het Noordelijkste Darttoernooi van Nederland gehouden op Schiermonnikoog.

Reinder Sytsma Voetbaltoernooi: Al vanaf de jaren '50 van de vorige eeuw wordt traditioneel op Hemelvaartsdag het Hemelvaarts Voetbaltoernooi gespeeld. Een aantal voetbalteams, waaronder de eilander V.V. de Monnik, strijden om de wisselbokaal in handen te krijgen.

Kallemooi: Ieder jaar rond de pinkstertijd gaat het bloed van menig Schiermonnikoger weer sneller stromen. Het hijsen van de Kallemooimast is op zaterdagavond dan ook het officieuze startschot voor een weekend vol gezelligheid en activiteiten in het dorp.

Zang- en Muziekconcours: Begin juni wordt het Zang en Muziekconcours Schiermonnikoog gehouden. Meer dan 30 muziekkorpsen en zangkoren zullen dan optreden in de Ontmoetingskerk en in de Muziekkoepel aan de Reeweg.

Muziekavonden: De Culturele Commissie Schiermonnikoog organiseert geregeld concerten in de Nederlands Hervormde Kerk. Gegevens over het programma, wijzigingen, toevoegingen en de aanvangstijden staan op affiches of zijn te lezen in de Schierse Zomerkrant.

Open Markten: In de zomerperiode worden er een aantal Open Markten gehouden. Deze niet-commerciële braderie-achtige markten worden van 19.00 tot 21.00 uur in het centrum van het dorp gehouden.

Concours Hippique: De tweede woensdag in juli staat Schiermonnikoog in het teken van het paard. Vrijwel alle disciplines op ruitersportgebied worden gedemonstreerd. Op de avond voorafgaand aan het concours vindt altijd het traditionele ringrijden plaats.

Open Tenniskampioenschappen
: Worden het laatste weekend in juli gehouden voor iedereen van 8 tot 80.

Kamermuziekfestival:
Ieder jaar, rond de laatste week van september, wordt het kamermuziekfestival georganiseerd. Een week lang kunnen liefhebbers genieten van kamermuziekrepertoire op diverse locaties.

Monnikenloop: Op een nog nader te bepalen zaterdag in oktober vindt de schitterende 'Monnikenloop' plaats. Deze hardloopwedstrijd, over drie afstanden, met een beperkt aantal deelnemers, wordt gelopen op een bijzonder gevarieerd parcours; over strand en door duinen met start en finish in het dorp.

 

 

vakantiehuis Schiermonnikoog

 
Copyright Boszicht Appartementen 2007